Leerbouwen is opnieuw gecertificeerd voor het NRTO Keurmerk

Joke vd Sluis 17-7-2024

Leerbouwen mag zich voor het schooljaar 2024/2025 opnieuw aansluiten bij het NRTO-keurmerk, maar wat is dit eigenlijk?

De NRTO, de Nederlandse Raad voor Training en opleiding, is de brancheorganisatie voor private onderwijsinstellingen, opleidings- en trainingsbureaus. Ook exameninstituten, EVC aanbieders en ontwikkelaars van (online) materiaal zijn lid van de NRTO. De NRTO telt ruim 900 leden. Leden van de NRTO bieden branche- en functiegerichte opleidingen, taalopleidingen en vaardigheidstrainingen aan. Daarnaast bieden leden van de NRTO overheid erkende opleidingen aan binnen het voortgezet onderwijs (VO), het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en het hoger onderwijs (HO).

Hun missie: Het beste uit mensen (jong en volwassen) halen, talenten ontwikkelen en mensen helpen hun ambities te realiseren.

Meer informatie over het NRTO keurmerk, hun doelen en belangen kan je vinden op www.nrto.nl.

Waarom heeft Leerbouwen zich bij het NRTO aangesloten?

De missie van de NRTO spreekt Leerbouwen aan en komt overeen met onze doelen. Daarnaast staat kwaliteit bij Leerbouwen centraal, door ons aan te sluiten bij de NRTO zal Leerbouwen ook de aanvraag indienen voor het NRTO-keurmerk. Met dit keurmerk willen wij onze klanten en kandidaten laten zien dat wij staan voor kwaliteit en professionaliteit.

Door aangesloten te zijn bij het NRTO komen wij in contact met andere opleiders en hebben toegang tot uitgebreide informatieverstrekking. De NRTO heeft daarnaast ook een groot netwerk bij ministeries, politieke partijen, werkgevers- en werknemersorganisaties.

Wat betekend dit voor onze opdrachtgevers, samenwerkingspartners en kandidaten? NRTO is een aanvulling op het zijn van een SBB erkend leerbedrijf.. Onze dienstverlening word nog uitgebreider en beter! Wij zijn dan ook trots dat wij ons opnieuw hebben kunnen certificeren voor dit keurmerk.